Voor ondernemers gelden vaak specifieke, juridische factoren, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, strafrecht, familierecht of contractenrecht.

Arbeidsrecht

Bent u werkgever, dan moet u nadenken over de voorwaarden waarmee u medewerkers in dienst neemt. Ook wilt u soms - om welke reden dan ook - het dienstverband van uw personeel kunnen beëindigen. Complicerende factor hierbij is de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Ook voor werkgevers geldt: informeer bij Helmantel Advocatuur over aanname en ontslag van personeel, maar ook over bijvoorbeeld ziekte. Meer informatie vindt u hier>>

 

Huurrecht

Regels met betrekking tot het huren van een bedrijfspand kunnen ingewikkeld zijn. Betaalt u een redelijke prijs? Wat is precies inbegrepen bij de servicekosten? Is er sprake van gebreken in het pand en zoja, wat kunt u daartegen doen? Hoe zit het met het opzeggen van de huur?

 

Strafrecht

Ook ondernemers kunnen te maken krijgen met strafbare feiten: wellicht wordt u als ondernemer zelf verdacht van een strafbaar feit of speelt er iets bij één of meer medewerkers. Neem tijdig contact op met mr. Helmantel om de juiste strategie te bespreken.  Meer informatie vindt u hier>>

 

Familierecht

Uit elkaar gaan, een echtscheiding is sowieso al vervelend en emotioneel genoeg, maar voor ondernemers gelden daarnaast vaak nog extra complicaties: moet de onderneming worden verdeeld en zoja, hoe moet deze worden gewaardeerd?