Advocaat nodig bij een familiezaak, zoals een echtscheiding of verbreking van een relatie?

Familierechtzaken zijn vrijwel altijd emotionele zaken. Of het nu gaat om de kinderen, die hoe dan ook geraakt worden als hun ouders uit elkaar gaan, of om de afwikkeling van de bezittingen en schulden - het zogenoemde huwelijksvermogensrecht of relatievermogensrecht - de emoties kunnen zeer hoog oplopen. Een goede advocaat onderzoekt en beproeft altijd de mogelijkheden om partijen nader tot elkaar te laten komen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. De advocaten van partijen kunnen bijvoorbeeld onderling proberen tot afspraken te komen of er kan mediation worden ingezet. Dat is niet verplicht, maar gerechtelijke instanties zijn daar wel een groot voorstander van. Vaak lukt dit, soms ook niet. Lukt het niet om er in onderling overleg uit te komen, bijvoorbeeld omdat één van beide partijen geen water bij de wijn wil doen, dan zal er geprocedeerd moeten worden. De rechter zal dan uiteindelijk de knoop doorhakken.

Zowel voor onderhandelingen als procedures in het familierecht bent u bij Helmantel Advocatuur aan het juiste adres.

Helmantel Advocatuur helpt u als familierechtspecialist bij het op een rijtje zetten van de juridische gevolgen van het stuklopen van een huwelijk of een andere relatievorm. Hoe moet het verder met de kinderen? Het hoofdverblijf van de kinderen, de omgang met de andere ouder en de kinderalimentatie moeten in principe in een ouderschapsplan worden vastgelegd. En verder: hoe zit het met het ouderlijk gezag? Moet er partneralimentatie worden betaald? Wat doen we met de woning? En de hypotheek? Hoe verdelen we de inboedel? Welke rol spelen huwelijkse voorwaarden? Zomaar wat vragen die kunnen opkomen als u nadenkt over een echtscheiding bijvoorbeeld. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Advocaat nodig bij een erfeniskwestie, bijvoorbeeld voor de verdeling van een erfenis?

Daarnaast behartigt Helmantel Advocatuur uw belangen bij erfenissen, ook wel nalatenschappen genoemd. Het wettelijk recht kan daarbij van toepassing zijn, maar er kan ook een testament zijn gemaakt.

Ruzies komen daarbij helaas vaak voor. Soms kunt u daar niks aan doen, maar komen andere nabestaanden er met elkaar niet uit, waardoor er geen verdeling kan plaatsvinden. Wellicht bent u zelfs al bij de notaris geweest en komt u er nog niet uit. Dan hebt u waarschijnlijk een advocaat nodig die u daarin bijstaat.

Heeft u vragen over de afwikkeling van een erfenis, informeer dan bij Helmantel Advocatuur hoe deze kunnen worden opgelost.