Hebt u een dagvaarding ontvangen voor de behandeling van een strafzaak bij de Rechtbank? Of heeft het Openbaar Ministerie u opgeroepen voor een zogenoemde TOM-zitting? Of hebt u een strafbeschikking ontvangen? Wat kunt u dan het beste doen?

U kunt er voor kiezen om dergelijke documenten te negeren, maar dat is in de meeste gevallen geen goed idee. Neem zo snel mogelijk contact op met ons kantoor. Helmantel Advocatuur is strafrechtspecialist en heeft in die hoedanigheid tal van strafzaken behandeld. Snel handelen is vaak noodzakelijk en geboden! De termijnen voor u zijn soms zeer kort en als u niet tijdig reageert, dan kunt u ongewild en onherroepelijk een straf opgelegd krijgen die wellicht niet nodig was geweest. Helmantel Advocatuur weet hoe en wanneer er gehandeld moet worden en wanneer een zaak even 'stil ligt' en wat er dan moet gebeuren. Helmantel Advocatuur weet hoe rechters de bewijsmiddelen beoordelen en kan mede daardoor net het verschil maken.

Politie en justitie hebben veel macht, maar zijn daarbij wel gebonden aan de wet. Als u van een strafbaar feit wordt verdacht, kunt u worden aangehouden. U wordt dan officieel aangemerkt als verdachte. Soms wordt u uitgenodigd om daarvoor op het politiebureau te verschijnen, soms wordt u van huis gehaald of meegenomen nadat een strafbaar feit wordt aangenomen. Als het enigszins mogelijk is, probeer dan van tevoren al inlichtingen in te winnen bij Helmantel Advocatuur over uw mogelijkheden. Dat kan namelijk bepalend zijn voor het verdere verloop van het strafproces. 

Neem voor strafzaken contact op met Helmantel Advocatuur. Over de prijs worden we het wel eens. Wellicht heeft u recht op een pro deo-advocaat, of te wel gesubsidieerde rechtsbijstand, waardoor u slechts een (kleine) eigen bijdrage behoeft te betalen. Op welke wijze u ook wordt betrokken bij het strafrecht, informeer bij Helmantel Advocatuur naar uw mogelijkheden>>